När man är barn är lek en naturlig del av vardagen. Genom leken utvecklas man och lär sig nya saker. Det ger en både social och intelektuell träning. Lekar kan vara som rollspel; när man är liten leker man ofta mamma, pappa och barn. Eller så kan leken liknas vid sport och spel, som att hoppa hage eller leka tafatt. Men vi, människan, är inte den enda som leker. Till exempel leker även lejon och vargar både sociala lekar och jaktlekar.

När vi blir vuxna förändras ofta sättet vi leker på. Vi spelar och utmanar varandra i olika sällskapsspel eller olika sporter. Att samlas några vänner och spela fotboll är väldigt roligt, och det är just därför vi leker – för att det är så roligt!

Även på en arbetsplats är det viktigt att man med jämna mellanrum leker och provar olika aktiviteter ihop. Man lär känna varandra bättre och möts utanför arbetsrollerna. I dag finns det många arrangörer som förutom direkta sportgrenar, även erbjuder företagsaktiviteter inriktade på lek. Företagsaktiviteter fulla med utmaningar, prövningar och teamwork.

Rollspel och uppdrag, mordmysterium, kontorsäventyr, mission impossible, olika quiz och frågesporter… Det finns många roliga företagsaktiviteter att välja mellan!

Att tillsammans plocka fram sin barnsliga siga, leka ihop, utvecklas och skratta är en mycket viktig del i teambuilding och arbetsgruppen i stort.

Här kan du läsa mer om äventyr och spänning och olika rollspel och uppdrag för företag!

Annonser